Ny textilplatta i unikt mått !

Oak – en unik trämönstrad textilplatta tillverkad med återvunnet garn

Nytt – spännande – kreativt

Inspirerad av naturens fantastiska känslor, har tillverkaren Incati skapat en unik trämönstrad textil golvplatta. Den första i sitt slag. Som mönsterbild har använts ek som har färgsatts i 11 varma naturliga färger. Kollektionen ger helt nya möjligheter till att skapa nya spännande miljöer i all typ av offentlig miljö såsom hotell, butiker, kontor och skolor.

Oak tillverkas av ECONYL® ett 100% återvunnet garn. Hållbarhet när det är som bäst!

Oak har mycket goda tekniska egenskaper som exempelvis mycket hög slitstyrka, låga emissioner, utmärkt brandklassning, permanent antistatisk samt en stegljudsdämpning på hela 27 db. Genom att addera baksidan Soundblock förbättrar man stegljudsdämpningen ytterligare.

Oak levereras i plankformat 25 x 100 cm. Oak kan läggas i ”dra loss” lim vilket möjliggör att plattan enkelt kan lyftas upp och återanvändas på annan plats.

Mera info om aktuella färger här

Corona Expo – Smittsäkra evenemang

Vi har gjort en skiss för att visa hur man med enkla åtgärder kan göra det lättare att hålla avstånd och motverka trängsel under ett evenemang eller en branschmässa.

Korridor:

Tydliga märken om att hålla avstånd.
Här kan du även få pilar, gångriktig, texter eller vad du önskar.

Du kan välja hur långt avstånd du vill ha mellan markeringarna.

Ingång:

Desinficeringszoner där du kan ställa ut extra handsprit, göra febertester, begränsa hur många som släpps in med slott-tider eller liknande.

Här kan du även lägga mattor med antibakteriell behandling för att minimera evt smitta via skor/golvet.

Montrar:
Markera i golvet vart besökare ska stå/vänta. Markeringen kan förslagsvis vara företagets logo eller ”wait here”.

Markera i golv eller på vägg hur många personer som får vara i montern samtidig.

Syftet:

Varför publicerar vi denna skiss?? Jo, det är 2 anledningar:

 1. Vi önskar att visa på att det visst går att genomföra event och mässor på smittsäkra sätt. Åtminstone ta så mycket förhandsregler som det bara går.
  Vi vill lyfta problematiken med att vi just nu bara är utsatt för ett förbud att genomföra mässor och events, även om lokalerna är stora och rymliga.
 2. Vi kan leverera olika lösningar i textila mattor, för att lösa dina specifika utmaningar inom uppmärkning av montrar, korridor, scener eller evenemang
  • Vi väver eventmattor efter dina önskemål
  • Vi laserskär ut unika budskap
  • Vi kan trycka heltäckningsmattor med budskap eller din design för permanent installation

Du hittar även ”hold avstånd” design i våran app, så du enkelt kan visualisera hur det kommer se ut.

Vill du ha mera info eller skissen skickat till dig? Lämna mejladress i formulerat under:

Har ni glömt att vi finns??

Öppet brev !!

Företag i nischade branscher inom event och möten förtjänar också uppmärksamhet

I augusti meddelade regeringen att lättnader när det kommer till den så kallade 50-regeln ska införas, med start i oktober. Visst är det ett steg i rätt riktning, men att nischade företag som verkar i mäss- och upplevelsesvärlden negligeras är oroväckande menar Thomas Gislerud, egenföretagare inom eventbranschen och ordförande i Företagarna Västerås.

Att regeringen nu öppnar upp för att fler arrangemang ska kunna genomföras är givetvis otroligt glädjande. Efter en vår och sommar som kantats av inställda konserter och tomma läktare känns det skönt att motta besked som ändå signalerar om att det någonstans där framme finns ett ljus i slutet av tunneln. Inte enbart för företagare verksamma inom ovan nämnda branscher, utan även för samhället i stort.

Men samtidigt som beskedet i grunden är positivt, är det inte utan att man undrar hur resonemanget kring frågan gått. Runt om i Mälardalen, från Västerås till Heby, finns mängder med företagare som lider av det faktum att mässor och event fortsatt måste förhålla sig till en maxgräns på ett antal personer. Vi skulle vilja att restriktionerna var mera anpassade för evenemangets art eller storlek på en arena. Inte enbart för att inspirerande möten måste läggas på is, men också för att det bakom varje lyckat arrangemang finns en värdekedja som utgörs av företagare som nu lidit stora förluster under flera månaders tid. Det kan röra allt från företag verksamma inom kulturbranschen till teknikföretaget som sysslar med ljud/ljussättning, mattor, blommor, skylt, catering, scener med mera. Listan med leverantörer runt ett evenemang kan göras lång. 

Många företag har under våren visat prov på innovativt tänkande genom att anordna digitala evenemang. Men faktum kvarstår – den personliga kontakten människor emellan uteblir när människor sitter vid hemmakontoret istället för att ses öga mot öga. Dessutom skapar det inga arbetstillfällen för alla de företag som sysslar med exempelvis dekor, ljud eller ljus, som ju är med och skapar det ovan nämnda mervärdet vid mässor och event

Således betyder de annonserade lättnaderna lite för oss företagare inom nischade branscher.

För att det i framtiden överhuvudtaget ska finnas företag redo att bistå med event, dekor, teknik och design krävs nu att regeringen tar krafttag kring flera av de stödinsatser regeringen fattat beslut om.

 1. Korttidspermittering har underlättat för många småföretagare, men det är tyvärr inte tillräckligt. Inget talar för att större mässor eller event kommer kunna äga rum innan stödet tar slut. Därför borde möjligheten att förlänga permitteringar ytterligare diskuteras, samt att företag återigen ska ges möjlighet att korttidspermittera på upp till 80 procent.
 2. De olika stöden som bygger på lån – i form av den statliga företagsakuten – har inte heller setts som särskilt aptitliga bland företagen, eftersom ökad belåning inte ses som ett hållbart alternativ i dagsläget. Företag i just eventbranschen skriker bokstavligen efter tillskjutandet av resurser som inte omfattar en ökad belåningsgrad.

Ingen vet när vi kan återgå till ett normalläge igen, och vi företagare vill och kommer fortsätta att ta vårt ansvar för att minska smittspridningen. Men samtidigt krävs det att regeringen fortsätter arbeta aktivt med att så fort som det är möjligt och säkert, öppna upp för att mässor och event i någon form ska kunna arrangeras.

 • Det Thomas G beskriver är tyvärr något som flertalet av företagen i de branscher som drabbats hårdas ekonomiskt av pandemin upplever. Risken är att den ekonomiska situation som åtgärderna mot Covid-19 skapat riskerar att dra med sig många fler branscher under hösten. Därför är det viktigt att förstå att även om smittspridningen avtar, så är den ekonomiska krisen för småföretagen långt ifrån över. Fler stödpaket kommer att behövas nu under hösten och de behövs snabbt. Det behöver också vara enkla för företagen att administrera samt omfatta alla företagsformer. Utan småföretagare stannar varje kommun, region och vårt land, säger Thomas Byström, regionchef, Företagarna Stockholm-Mälardalen.

Foto: Magnus Westberg/VLT

Ny kollektion med glittermattor

Kollektionen består av följande produkter:

Twister Sunshine:
Denna kvalitet är ny för året och kommer i 3 färger . Det består av 2 olika fiber. Det är polyamid och nylon. Det ger en extra lyster i denna, och den blir mycket effektfull vid bra ljus sättning.

Twister Reflex: ( 16 färger)
Reflex är en garnfärgad matta, med en latex baksida.
Blir mycket snyggar med perfekt ljussättning
Vi levererar 8 färger som lagervara, och 8 som beställningsvara. Vid köp av beställningsvara gäller köp av hela rullar. Rullarna är av varierande längd, men vanligtvis 2×40 meter.

Fair Glitter : ( 9 färger)
Detta är en vanlig Uni-Velour nålfiltsmatta , men med glitterflan limmade på mattan. Glitterflanen sitter mycket bra och det är ingen fara att dom lossnar.
Funkar till eventet, skyltfönster.. display eller att skära ut som logomatta!

Econyl – Återvunnet garn

Nu kan du beställa tryckt matta gjord av 100 % återvunnet garn.
Det är t.ex gamla fiskegarn som är återvunnet och skapat nytt textil av. Econyl används i kläder och i mattor!

Bilden i från en Shop-in-Shop på NK i Stockholm på uppdrag av vår kund Love for Art and Business

Minsta kvanitet för att trycka heltäckningsmattor är 100 m2 ( 25×4 m)

Läs mera om EcoNyl här

Mattor med din unika design

Vi erbjuder många olika produkter när det kommer till profilering av golvet.
Det kan vara i sammanhäng att du önskar en unik och cool design på en heltäckningsmatta på kontoret, i mötesrummet eller i hela lokalen.
I den förbindelse kan vi erbjuda ett stort utbud kvaliteter , allt i från 600-700 grams garnvikt till 1400 gram 80/20 ull och polyamide garn.
Eller , kvaliteten Bloom, som är gjort av Econyl garn, som är återvunnet från bland annat fisknät och andra textiler. Detta är rullvaror på 4 meter bredd, och min 25 m lång. Dock kan vi kapa ner, sy kanter etc.

Kontakta oss för mera info och ett designförslag.

Butiksmiljö
Ingången til ditt kontor?
Bara dina egna begränsningar
Textil i schack funkar utmärkt
Ett mötesrum med stil
Sovrum eller hotellrummet!

Vart ska gränsen gå för evenemang!

Flera medier och bransch kolleger har i olika infallsvinklar belyst att mässor , men också evenemang, under uppstyrda former och med allt vad smittspridningstänk heter, borde kunde få genomföras och likställas med dom regler som gäller för köpcentra.

Just för våran del, som leverantör av mattor, har vi redan erbjudit marknaden ”covid-19” mattor i olika former. Men det är givetvis inte det som är det avgörande. Men vår bransch lider hårt, och det faktum att det inte finnes ett datum med en slut , gör det extra komplicerad.

Läs även artikeln om temat hos företagarna:

https://www.foretagarna.se/nyheter/riks/2020/maj/otydliga-gransdragningar-i-50-personersregeln/

Här är Sponsring och Eventsveriges vädjan till regeringen gällande våran bransch:

https://newsroom.notified.com/sponsrings-eventsverige/posts/pressreleases/branschen-i-akut-behov-av-dialog-och-direkta-1

Här har vd:arna på dom största mässanläggningarna i Sverige gått samman i en debatt artikel i ämnet.

https://www.svd.se/logiskt-att-lata-massor-forbereda-oppning

Reflektion ang 15 år som företag

Vi blev intervjuade av organisationen Företagarna om läget i dessa Corona-tider.
Här blev Thomas intervjuad av regionchef Thomas Byström i Företagarna.
Det är tuffa tider om dagen!

Mattan rycktes bokstavligen undan…..


Som ni säker vet är vår affärsidé att sälja mattor och annat golv till event- och mässmiljöer. Det tog ju brått slut för några veckor sedan, och den affärsidén är väl inte lysande just nu . Men vi gör allt vi kan för att hålla ut i denna svåra tiden, och samtidig finna andra affärer.

Vi ville uppmärksamma att vi med våran lasermaskin kan hjälpa Er, eller Era kunder med mattor som markerar tydligt det budskap dom vill i dessa tider. Visst, vi är medvetna om att det finns golvdekaler också, men ibland kan tunna nålfiltsmattor vara väl så effektfulla , och skapa ett lite trevligare intryck.  Ett exempel på en matta som kan markera hur kösystem ska fungera


Digitalisering:
I dessa dagar pratar alla om digitalisering, och det kan vara svårt när man jobbar med fysiska produkter som t.ex mattor och annat eventgolv. Men vi har utvecklad en AR app för Iphone , Ipad och Android (Augmneted Reality) där du kan kombinera en fysiska världen med den digitala. I realiteten vill det säga att du kan rulla ut mattan där du vill, byta färger,  lägga till mönster eller infoga en logo ( som vi sedan kan skära i vår CNC Laser) Dessa bilder är alla skapade med Gislerud Carpets Visualizer ( länk till app store:Passa på att använd detta verktyg på bästa sätt. 

Hör är några bilder på mattan som vi kan skapa för ER. Länk till vår orderWeb

Skylt eller utskuret i mattor

Vi kan hjälpa dig med skylter i frigolit, plexi, mdf, Valcromat etc,
Vi skär även ut logos, och andra budskap i mattor. Dessa kan du använda som entrèmatta, eller til mässor och events!