Econyl – Återvunnet garn

Nu kan du beställa tryckt matta gjord av 100 % återvunnet garn.
Det är t.ex gamla fiskegarn som är återvunnet och skapat nytt textil av. Econyl används i kläder och i mattor!

Bilden i från en Shop-in-Shop på NK i Stockholm på uppdrag av vår kund Love for Art and Business

Minsta kvanitet för att trycka heltäckningsmattor är 100 m2 ( 25×4 m)

Läs mera om EcoNyl här

Mattor med din unika design

Vi erbjuder många olika produkter när det kommer till profilering av golvet.
Det kan vara i sammanhäng att du önskar en unik och cool design på en heltäckningsmatta på kontoret, i mötesrummet eller i hela lokalen.
I den förbindelse kan vi erbjuda ett stort utbud kvaliteter , allt i från 600-700 grams garnvikt till 1400 gram 80/20 ull och polyamide garn.
Eller , kvaliteten Bloom, som är gjort av Econyl garn, som är återvunnet från bland annat fisknät och andra textiler. Detta är rullvaror på 4 meter bredd, och min 25 m lång. Dock kan vi kapa ner, sy kanter etc.

Kontakta oss för mera info och ett designförslag.

Butiksmiljö
Ingången til ditt kontor?
Bara dina egna begränsningar
Textil i schack funkar utmärkt
Ett mötesrum med stil
Sovrum eller hotellrummet!

Vart ska gränsen gå för evenemang!

Flera medier och bransch kolleger har i olika infallsvinklar belyst att mässor , men också evenemang, under uppstyrda former och med allt vad smittspridningstänk heter, borde kunde få genomföras och likställas med dom regler som gäller för köpcentra.

Just för våran del, som leverantör av mattor, har vi redan erbjudit marknaden ”covid-19” mattor i olika former. Men det är givetvis inte det som är det avgörande. Men vår bransch lider hårt, och det faktum att det inte finnes ett datum med en slut , gör det extra komplicerad.

Läs även artikeln om temat hos företagarna:

https://www.foretagarna.se/nyheter/riks/2020/maj/otydliga-gransdragningar-i-50-personersregeln/

Här är Sponsring och Eventsveriges vädjan till regeringen gällande våran bransch:

https://newsroom.notified.com/sponsrings-eventsverige/posts/pressreleases/branschen-i-akut-behov-av-dialog-och-direkta-1

Här har vd:arna på dom största mässanläggningarna i Sverige gått samman i en debatt artikel i ämnet.

https://www.svd.se/logiskt-att-lata-massor-forbereda-oppning

Reflektion ang 15 år som företag

Vi blev intervjuade av organisationen Företagarna om läget i dessa Corona-tider.
Här blev Thomas intervjuad av regionchef Thomas Byström i Företagarna.
Det är tuffa tider om dagen!

Mattan rycktes bokstavligen undan…..


Som ni säker vet är vår affärsidé att sälja mattor och annat golv till event- och mässmiljöer. Det tog ju brått slut för några veckor sedan, och den affärsidén är väl inte lysande just nu . Men vi gör allt vi kan för att hålla ut i denna svåra tiden, och samtidig finna andra affärer.

Vi ville uppmärksamma att vi med våran lasermaskin kan hjälpa Er, eller Era kunder med mattor som markerar tydligt det budskap dom vill i dessa tider. Visst, vi är medvetna om att det finns golvdekaler också, men ibland kan tunna nålfiltsmattor vara väl så effektfulla , och skapa ett lite trevligare intryck.  Ett exempel på en matta som kan markera hur kösystem ska fungera


Digitalisering:
I dessa dagar pratar alla om digitalisering, och det kan vara svårt när man jobbar med fysiska produkter som t.ex mattor och annat eventgolv. Men vi har utvecklad en AR app för Iphone , Ipad och Android (Augmneted Reality) där du kan kombinera en fysiska världen med den digitala. I realiteten vill det säga att du kan rulla ut mattan där du vill, byta färger,  lägga till mönster eller infoga en logo ( som vi sedan kan skära i vår CNC Laser) Dessa bilder är alla skapade med Gislerud Carpets Visualizer ( länk till app store:Passa på att använd detta verktyg på bästa sätt. 

Hör är några bilder på mattan som vi kan skapa för ER. Länk till vår orderWeb

Skylt eller utskuret i mattor

Vi kan hjälpa dig med skylter i frigolit, plexi, mdf, Valcromat etc,
Vi skär även ut logos, och andra budskap i mattor. Dessa kan du använda som entrèmatta, eller til mässor och events!

Att lägga matta utomhus

Att lägga mattor utomhus på vinterhalvåret i Skandinavien är inte alltid det enklaste. En sak är att man lätt rullar ut mattan, visst, men det är en utmaning hur man får fast mattan. Det finns olika ”tricks” att använda. Idag hjälpte vi Västerås stad att lägga en välkomnande grön matta på Sigmatorget i centrala Västerås. Det var inte möjligt att spika fast mattan. Vi löste det då med att tejpa ner plåtlister under mattan för att hålla mattan så stabilt mot marken som möjligt. Sedan limmade vi ihop skarvarna med limpistol.

Vi plockade sedan mattan efter en vecka, och den låg hur bra som helst. Tror dock man måste ta i beaktande att det både regnat och snött under veckan, som gjorde att mattan var mycket blöt.

Att möblera golvet – Nytt verktyg lanserat

Som ett led i att vi vill ligga i framkant i vår bransch och följa med utvecklingen, har vi tagit fram en app där du själv rullar ut mattan i realtid!

Vi får sällan chansen att visa hela vårt sortiment på plats i miljön där mattan behövs. Med appen kan det bli möjligt. Genom att många kan använda vår app, så hoppas vi på att nå nya kunder.

Med hjälp av den nya tekniken som har kommit i den senaste versionen av Iphone och Ipad , möjliggör vi att man i realtid och på önskad plats kan ”rulla ut” mattan , för att se hur det kan bli i verkligheten. Det är tänkt som ett verktyg för våra kunder och oss själva. Men givetvis även möjligt för allmänheten att lasta ner och ” rulla ut” röda mattan när man planerar bröllop eller fest.
Länk att lasta ner appen: iOS / Android

Nu skickar vi ut nya Fair Lux

Vår kollektion Fair Lux som är ”storasyster” till vår storsäljare Uni-Velour Star kommer ut till ett stort antal proffskunder inom kort.

Om du önskar denna, men inte har mottagit, så ta kontakt med oss på order@gislerud.com