Logomattan lyfter ditt varumärke

Publicerad den

En logomatta är perfekt för att välkomna din gäst till kontoret eller mässan. Den presenterar din logga och lyfter ditt varumärke på ett snyggt och välkomnade sätt. Genom att placera en logomatta på ett strategiskt ställe, t ex vid entrén eller vid mässmontern kan det öka synligheten för varumärket och hjälpa till att skapa en professionell image.

När man vill marknadsföra sin företagskultur, kan logomattor användas som en del av det. Genom att trycka logomattan med företagets värderingar, mission och vision kan det hjälpa till att skapa en positiv image av företaget och öka medvetenheten om dess sätt att arbeta och tänka.

Vid evenemang eller en mässa kan logomattor användas som ett sätt att skapa varumärkesmedvetenhet och locka uppmärksamhet till företagets monter. Genom att placera en logomatta framför montern kan det hjälpa till att locka till sig fler besökare och göra företaget mer synligt.

Om företaget vill lansera en ny produkt är logomattan perfekt. Mattan användas som ett sätt att marknadsföra och visa upp produkten på ett lite annorlunda sätt. En logomatta kan tryckas med produktnamnet, logotypen och annan relevant information för att locka kunder och skapa medvetenhet om produkten.

Om en butik har ett speciellt evenemang, som en försäljning eller en signering, kan logomattor användas som en del av evenemanget för att göra butiken mer inbjudande. Genom att trycka logomattan med information om evenemanget, kan det hjälpa till att locka fler kunder och skapa en positiv atmosfär.

Sponsring ligger många företag varmt om hjärtat och även där kan logomattan hjälpa till. En kombination av företagets egen logo och de sponsrade företagets logotype tryckta tillsammans på mattan ger ett fint intryck.

Förutom att vara  varumärkesbyggande är logomattor även praktiska. De är vanligtvis tillverkade av slitstarka material som kan ta emot smuts och fukt från skor, vilket bidrar till att hålla området rent och säkert.

Snygga textilmattor som liknar trä

Publicerad den

Vi jobbar ju för att inredare och arkitekter ska rita in våra produkter i sina projekt. Då blir vi ju givetvis väldigt nöjda när dom själva väljer dessa i sina egna lokaler också. @anca_inredningsarkitekter fick möjligheten att flytta sina kontor till ett häftigt gammal fabrikslokal mitt i Torshälla i Eskilstuna. Då valde dom Textilplattan Oak (Econyl)-PA i 100% econyl garn ( återvunnet garn där man t.ex plockar upp gamla fisknät från havet). Plankan levereras i 25×100 cm format och är textil , men ser ut som trä. Resultatet blev mycket bra.

Konstgräs – ett smart alternativ till gräsmatta

Publicerad den

Konstgräs har under de senaste åren blivit ett populärt val för hem, företag och idrottsanläggningar. Att använda konstgräs till event och tillfälliga installationer är en lyckad affär. Det går båda snabbt att montera , såväl inomhus och utomhus, och det är även lätt att lägga gräset stabilt mot marken. Vi rekommenderar alltid att förankrar gräset mot golvet eller marken. Det kan vara med markspik, lim eller tejp. Konstgräset har ofta en skrovlig baksida, så se till att du har en dubbelhäftande tejp som fäster bra mot båda underlaget och mattans undersida.

Konstgräset har ofta samma utseende som naturligt grönt gräs men finns numera att köpa även i andra kulörer som t ex turkos, lila eller rosa. Vi lagerför konstgräs i olika tjocklekar och lugghöjder. Produkten vi säljer mest av heter Lerkendal (som fotbolls arenan i Trondheim) och är 1,8 cm lugghöjd. Den har även lite ljusbruna strån som skapar en mycket verklighetstrogen känsla.  Våra gräs levereras på 4 m bredd. Hela rullar är vanligtsvis 30 löpmeter ( 120 m2) och du väljer själv vilken längd du vill köpa!

 Konstgräs har många fördelar, till exempel att det inte behöva skötas som en traditionell gräsmatta och då slipper man även de kostnader som är förknippade med underhållet av gräsytorna. Med konstgräs kan du njuta av alla de estetiska fördelarna utan att behöva lägga tid på regelbunden skötsel. Konstgräs är även ett idealt material att skapa utsmyckningar, skylt och annan dekor med.

En av de stora fördelarna med konstgräs är dess hållbarhet. Konstgräs är tillverkat av högkvalitativa, UV-beständiga polyetenfibrer som inte bleknar eller missfärgas med tiden. Fibrerna är tillräckligt tuffa och täta för att klara av stor belastning samtidigt som de ger en mjuk och naturlig känsla när man går på dem. Dessutom kan den installeras snabbt; de flesta projekt tar bara några dagar. Denna flexibilitet gör det enkelt att installera i utrymmen där naturgräs kanske inte är ett alternativ på grund av klimat eller andra begränsningar. Lägg gärna en härlig matta av konstgräs i din lounge, på uteserveringen eller på festliga utomhus event.

En annan stor fördel med konstgräs är dess låga underhållskrav. Till skillnad från traditionell gräsmatta, som kräver regelbunden vattning, gödsling och klippning, behöver konstgräs inte dessa åtgärder för att se bra ut året runt. Allt som behövs är tillfällig borstning och rengöring med milda rengöringsmedel för att det ska se ut som nytt. Eftersom konstgräs inte absorberar vatten som naturgräs gör, behövs det inte heller några dränerings- eller sumppumpar som behövs för gräsmattor med riktigt gräs.

En av konstgräsets bästa egenskaper är kanske dess inverkan på miljön. Eftersom det inte behöver jord eller vatten för tillväxt eller underhåll eliminerar det många potentiella källor till föroreningar i miljön, t.ex. bekämpningsmedel och herbicider som används på traditionella gräsmattor samt avrinning från övervattning som kan innehålla gödningsmedel och andra föroreningar som finns i naturliga jordar. Eftersom det inte finns något behov av att klippa gräset minskar dessutom bullerföroreningarna från gräsklippare och utsläppen från bränsledrivna maskiner som används på riktiga gräsmattor.

Kort sagt, konstgräs ger många fördelar som gör det till ett attraktivt alternativ till naturgräs i många situationer där traditionella lösningar kanske inte är genomförbara eller praktiska på grund av begränsade resurser eller miljömässiga begränsningar som följer av lokala bestämmelser. Hållbarheten i kombination med det låga underhållsbehovet innebär att man genom att installera konstgräs kan skapa frodiga gröna ytor utan att behöva oroa sig för att ständigt sköta dem – vilket gör konstgräs perfekt för både bostäder och offentliga områden som parker och fotbollsplaner som letar efter ett enkelt sätt att hålla sina ytor vackra året runt!

Rulla ut röda mattan – Nålfiltsmattor till event, mässor och scen

Publicerad den

Röda mattan är en pampig och härligt välkomnande matta som ger ditt event extra stjärnglans. Dina gäster känner sig välkomna och mattan signalerar fest och glädje. Nålfiltsmatta är ett väldigt populärt material som många väljer till sitt röda mattan evenemang. Nålfilt är lättarbetat som eventmatta och den är prisvärdaste i sin genre. Den används ofta som scen-intäckning, i mässmiljöer, monterbyggen, som röda mattan på event och som vita mattan på bröllop. En nålfiltsmatta tillverkas med en stabil grundstomme där man sedan packar och limmar mycket täta kardade fibrer och väver samman dessa med nålar. Ytan upptill är slät och undersidan finns både med eller utan beläggning. Tjockleken på mattan är oftast runt 2mm men kan variera mellan 4-7mm. Den bidrar till ljudabsorption och passar som bäst i torra utrymmen som tex mässhallar, konferenslokaler eller på ett kontor. Mattan är tillverkad i syntetiska material som är luddfria och lätta att rengöra. Men det finns även andra alternativ som kan vara intressanta. Exempel kan vara plastmatta, konstgräs, trägolv eller gångmattor. Vilken typ av matta just ni bör välja beror på omständigheterna, vilken budget ni har samt var, när och hur mässan eller eventet ska hållas.

Vanligtvis används röda mattan vid enstaka och kortare event. Men tar man väl hand om mattan så håller den länge då den är väldigt slitstark.

Att lägga och montera en nålfiltsmatta är hyfsat enkelt om man är lite händig. För att smidigt lägga mattan används vanligtvis tejp, vi rekommenderar dubbelhäftande väv eller pvc baserad tejp som används på undersidan av mattan. Man kan också tejpa ovansidan vid behov. Ska man lägga nålfiltsmatta i tält alternativt på ett underlag av trä, tex plywood eller spånskiva så kan man använda häftpistol. Ibland, dock sällan, används även golvlim vid läggning och montering. För att beskära en nålfiltsmatta används mattkniv eller en vass sax. Ett längre vattenpass eller liknande är att rekommendera som hjälpmedel för att skära rakt.

Olika typer av nålfiltsmattor

Det finns många olika typer av nålfiltsmattor. Om ni ska köpa nålfiltsmattor, räkna med att ta ställning till följande frågor:

  • Nålfiltsmattor kan köpas på rulle eller i fyrkantiga textila plattor, oftast 50 x 50 cm.
  • Det finns även kollektioner som har textila plankor, dvs de textila plattorna är 25×100 cm istället för standard 50×50 cm.
  • Nålfiltsmattor kan köpas i olika tjocklekar och som regel ökar priset med tjockleken.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med eller utan baksida.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med ribbad och slät yta.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med eller utan tryck.
  • Nålfiltsmattor kan köpas i alla tänkbara färger.

Än så länge finns det inga helt miljövänliga nålfiltsmattor men det finns mer eller mindre miljövänliga mattor.  Vill man hitta en produkt som man kan återanvända och på så sätt spara på både miljön och plånboken så rekommenderar vi textilplattor.

Att tänka på när man lägger en matta i offentlig miljö är att se till att de har rätt brandklassning och att mattan monteras så att snubbelkanter undviks.  

Mattor med jul motiv!

Publicerad den

Vi har i många år erbjudit vår eventmatta Twister i ett flertal olika design och utförande.
Det finns möjlighet att få med gatsten, sand, vatten, moln, crocodil, asfalt, sand etc, Endast din egen fantasi sätter gräsen. Det unika med denna kvalitet är att den är vävd, eller twistad som produktnamnet antyder.

Vi har nu tagit fram 2 design, med 2 färger av vardera, som vi erbjuder och säljer båda som helrulle och som mindre bitar ( avkap)
Alla mattor är på 2 m bredd, och rullar är stort sätt på 40 löpmeter ( dvs 80 m2)

Önskar du andra färger eller eget mönster/design så är detta möjligt . Kontakta oss för designförslag och kostnadsförslag.

Inreda med snygga specialfärgade mattor

Publicerad den

Parken Zoo i Eskilstuna har uppgraderat en av sina restauranger inför sommarsäsongen och tagit hjälp av aStory Kommunikationsbyrå AB i Eskilstuna till att designa och utforma nya konceptet.
Vi fick möjligheten att leverera mattorna till restaurangen. Parken Zoo valde vår heltäckningsmatta Bloom 1000 g som är gjord av 100 % Econyl garn ( Återvunnet material)

Kvaliteten är godkänt av byggvarubedömningen .
Mattan är specialfärgad och tryckt med deras nya logo. Vi har även skurit till och kantsydd alla dom olika mattorna enligt kundens önskemål.

Vi tackar aStory och Parken Zoo för uppdraget.

Konstgräsmatta sätter en ny prägel på stadsmiljön.

Publicerad den

Vi fick i uppdrag av Västerås Stad och Västerås Citysamverken att i år som förra året montera konstgräs ute i Västerås gator.
Eftersom det pågår markarbete i Vasagatan, där bussarna vanligtvis kör, och vägen på så sätt var avspärrad under någon månad tog Västerås Citysamverkan`s Vd Maria Fors initiativet att få staden med på att installera vår konstgräsmatta Lerkendal. Vi har monterat 4×125 meter, och på så sätt fick Västerås en gågata under någon sommarmånad. Många menar nu att staden borde göra Vasagatan som permanent gågata.

Kanske andra städer vill göra samma sak?

Här är lite bilder och press från projektet.

Även vår leverantör är stolta över projektet och har uppmärksammad det på sin LinkedIn

Att kombinera konstgräs och textila mattor

Publicerad den

Det går mycket bra att kombinera konstgräs och textila plattor. I detta projekt valdes textila plankor. Det är 25×100 cm mattplattor som liknar på trägolv. Men det en snygg tuftad textilplanka i 100% econyl garn. Läs mer om produkten Oak här.

Detta projekt kallas Teebox och ligger på Erikslunds handelsområdet i Västerås. Det är helt automatiserad och du är där själv under perioden du hyr.

I kontor och offentliga miljöer är det ett bra alternativ att lägga textila mattor för att på så sätt dämpa ljudnivån samtidigt som man skapar en trivsam miljö att arbeta i och då är textila plattor perfekt att använda. Vi har många möjligheter att hjälpa dig och skickar gärna några av våra varuprov till dig,

Våra mattor Textilplattan Office , samt den tryckte heltäckningsmattan Bloom och Cp51 innehar även godkännande från byggvarubedömingen

Skapa en ”wow” effekt med röda mattan

Publicerad den

Vi har en stor kollektion med röda mattor. Vi kallar det ”kungen kommer”. Röda mattan har ju mer eller mindre blivit ett begrepp för den välkomnande entrémattan. Mest använd till invigningar, gala-tillställningar, film eller teaterpremiärer, samt även till privata fester.

Den välkomnade, oftast röda mattan skapar en wow effekt, en speciell VIP känsla, och är ett perfekt medel för att välkomna dina gäster på ett positivt sätt.

Vår kollektion med nålfiltsmattor heter Uni-Velour Star. Hör finns 40 färger som lagervaror, och flera röda nyanser.

Vi har även andra röda mattor med olika prestanda. Det kan vara högre lugghöjd, en annan baksida för bättre stabilitet utan att tejpa etc. Kontakta oss för mera info om våra välkomnande eventmattor.

Ergonomi – Det behövs en bra ståmatta vid skrivbordet

Publicerad den
Standup

Det blir allt vanligare att kontor ,och även hemma arbetsplatser har hög och sänkbara skrivbord. Om du ska stå å jobba under längre perioder är en ergonomisk ståmatta lösningen.

Forskningen visar att trots att de flesta av oss har höj och sänkbara skrivbord sitter vi ändå ner och jobbar. Genom att stå upp och jobba, istället för att sitta, kommer du att uppleva många positiva hälsovinster.

Hos oss kan du köpa olika varianter av ståmattor, och andra ergonomiska mattor för retail och offentlig miljö. Men , har du hemmakontor och höj å sänkbart skrivbord, behöver du nog en hemma också