Rulla ut röda mattan – Nålfiltsmattor till event, mässor och scen

Publicerad den

Röda mattan är en pampig och härligt välkomnande matta som ger ditt event extra stjärnglans. Dina gäster känner sig välkomna och mattan signalerar fest och glädje. Nålfiltsmatta är ett väldigt populärt material som många väljer till sitt röda mattan evenemang. Nålfilt är lättarbetat som eventmatta och den är prisvärdaste i sin genre. Den används ofta som scen-intäckning, i mässmiljöer, monterbyggen, som röda mattan på event och som vita mattan på bröllop. En nålfiltsmatta tillverkas med en stabil grundstomme där man sedan packar och limmar mycket täta kardade fibrer och väver samman dessa med nålar. Ytan upptill är slät och undersidan finns både med eller utan beläggning. Tjockleken på mattan är oftast runt 2mm men kan variera mellan 4-7mm. Den bidrar till ljudabsorption och passar som bäst i torra utrymmen som tex mässhallar, konferenslokaler eller på ett kontor. Mattan är tillverkad i syntetiska material som är luddfria och lätta att rengöra. Men det finns även andra alternativ som kan vara intressanta. Exempel kan vara plastmatta, konstgräs, trägolv eller gångmattor. Vilken typ av matta just ni bör välja beror på omständigheterna, vilken budget ni har samt var, när och hur mässan eller eventet ska hållas.

Vanligtvis används röda mattan vid enstaka och kortare event. Men tar man väl hand om mattan så håller den länge då den är väldigt slitstark.

Att lägga och montera en nålfiltsmatta är hyfsat enkelt om man är lite händig. För att smidigt lägga mattan används vanligtvis tejp, vi rekommenderar dubbelhäftande väv eller pvc baserad tejp som används på undersidan av mattan. Man kan också tejpa ovansidan vid behov. Ska man lägga nålfiltsmatta i tält alternativt på ett underlag av trä, tex plywood eller spånskiva så kan man använda häftpistol. Ibland, dock sällan, används även golvlim vid läggning och montering. För att beskära en nålfiltsmatta används mattkniv eller en vass sax. Ett längre vattenpass eller liknande är att rekommendera som hjälpmedel för att skära rakt.

Det finns många olika typer av nålfiltsmattor. Om ni ska köpa nålfiltsmattor, räkna med att ta ställning till följande frågor:

  • Nålfiltsmattor kan köpas på rulle eller i fyrkantiga textila plattor, oftast 50 x 50 cm.
  • Det finns även kollektioner som har textila plankor, dvs de textila plattorna är 25×100 cm istället för standard 50×50 cm.
  • Nålfiltsmattor kan köpas i olika tjocklekar och som regel ökar priset med tjockleken.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med eller utan baksida.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med ribbad och slät yta.
  • Nålfiltsmattor kan köpas med eller utan tryck.
  • Nålfiltsmattor kan köpas i alla tänkbara färger.

Än så länge finns det inga helt miljövänliga nålfiltsmattor men det finns mer eller mindre miljövänliga mattor.  Vill man hitta en produkt som man kan återanvända och på så sätt spara på både miljön och plånboken så rekommenderar vi textilplattor.

Att tänka på när man lägger en matta i offentlig miljö är att se till att de har rätt brandklassning och att mattan monteras så att snubbelkanter undviks.  

Mattor med jul motiv!

Publicerad den

Vi har i många år erbjudit vår eventmatta Twister i ett flertal olika design och utförande.
Det finns möjlighet att få med gatsten, sand, vatten, moln, crocodil, asfalt, sand etc, Endast din egen fantasi sätter gräsen. Det unika med denna kvalitet är att den är vävd, eller twistad som produktnamnet antyder.

Vi har nu tagit fram 2 design, med 2 färger av vardera, som vi erbjuder och säljer båda som helrulle och som mindre bitar ( avkap)
Alla mattor är på 2 m bredd, och rullar är stort sätt på 40 löpmeter ( dvs 80 m2)

Önskar du andra färger eller eget mönster/design så är detta möjligt . Kontakta oss för designförslag och kostnadsförslag.

Inreda med snygga specialfärgade mattor

Publicerad den

Parken Zoo i Eskilstuna har uppgraderat en av sina restauranger inför sommarsäsongen och tagit hjälp av aStory Kommunikationsbyrå AB i Eskilstuna till att designa och utforma nya konceptet.
Vi fick möjligheten att leverera mattorna till restaurangen. Parken Zoo valde vår heltäckningsmatta Bloom 1000 g som är gjord av 100 % Econyl garn ( Återvunnet material)

Kvaliteten är godkänt av byggvarubedömningen .
Mattan är specialfärgad och tryckt med deras nya logo. Vi har även skurit till och kantsydd alla dom olika mattorna enligt kundens önskemål.

Vi tackar aStory och Parken Zoo för uppdraget.

Konstgräsmatta sätter en ny prägel på stadsmiljön.

Publicerad den

Vi fick i uppdrag av Västerås Stad och Västerås Citysamverken att i år som förra året montera konstgräs ute i Västerås gator.
Eftersom det pågår markarbete i Vasagatan, där bussarna vanligtvis kör, och vägen på så sätt var avspärrad under någon månad tog Västerås Citysamverkan`s Vd Maria Fors initiativet att få staden med på att installera vår konstgräsmatta Lerkendal. Vi har monterat 4×125 meter, och på så sätt fick Västerås en gågata under någon sommarmånad. Många menar nu att staden borde göra Vasagatan som permanent gågata.

Kanske andra städer vill göra samma sak?

Här är lite bilder och press från projektet.

Även vår leverantör är stolta över projektet och har uppmärksammad det på sin LinkedIn

Att kombinera konstgräs och textila mattor

Publicerad den

Det går mycket bra att kombinera konstgräs och textila plattor. I detta projekt valdes textila plankor. Det är 25×100 cm mattplattor som liknar på trägolv. Men det en snygg tuftad textilplanka i 100% econyl garn. Läs mer om produkten Oak här.

Detta projekt kallas Teebox och ligger på Erikslunds handelsområdet i Västerås. Det är helt automatiserad och du är där själv under perioden du hyr.

I kontor och offentliga miljöer är det ett bra alternativ att lägga textila mattor för att på så sätt dämpa ljudnivån samtidigt som man skapar en trivsam miljö att arbeta i och då är textila plattor perfekt att använda. Vi har många möjligheter att hjälpa dig och skickar gärna några av våra varuprov till dig,

Våra mattor Textilplattan Office , samt den tryckte heltäckningsmattan Bloom och Cp51 innehar även godkännande från byggvarubedömingen

Skapa en “wow” effekt med röda mattan

Publicerad den

Vi har en stor kollektion med röda mattor. Vi kallar det “kungen kommer”. Röda mattan har ju mer eller mindre blivit ett begrepp för den välkomnande entrémattan. Mest använd till invigningar, gala-tillställningar, film eller teaterpremiärer, samt även till privata fester.

Den välkomnade, oftast röda mattan skapar en wow effekt, en speciell VIP känsla, och är ett perfekt medel för att välkomna dina gäster på ett positivt sätt.

Vår kollektion med nålfiltsmattor heter Uni-Velour Star. Hör finns 40 färger som lagervaror, och flera röda nyanser.

Vi har även andra röda mattor med olika prestanda. Det kan vara högre lugghöjd, en annan baksida för bättre stabilitet utan att tejpa etc. Kontakta oss för mera info om våra välkomnande eventmattor.

Ergonomi – Det behövs en bra ståmatta vid skrivbordet

Publicerad den
Standup

Det blir allt vanligare att kontor ,och även hemma arbetsplatser har hög och sänkbara skrivbord. Om du ska stå å jobba under längre perioder är en ergonomisk ståmatta lösningen.

Forskningen visar att trots att de flesta av oss har höj och sänkbara skrivbord sitter vi ändå ner och jobbar. Genom att stå upp och jobba, istället för att sitta, kommer du att uppleva många positiva hälsovinster.

Hos oss kan du köpa olika varianter av ståmattor, och andra ergonomiska mattor för retail och offentlig miljö. Men , har du hemmakontor och höj å sänkbart skrivbord, behöver du nog en hemma också

Padelarena skapade unika uttryck med mattor

Publicerad den

Frysen padel i Strängnäs tog hjälp av en inredare i ett tidigt skede i projektet och har skapat en supersnygg anläggning med 14 banor , och 2 av dom som centrercourt med utspring.
Vi fick nöjet att hjälpa Frysen med utformning av mattorna i mellan banorna i anläggningen.
2 av banorna har såkallad utspring. Där tryckte vi en tjock heltäckningsmatta gjort för offentlig miljö. Unik rödfärg med en vit logotyp.
Sedan valde Frysen vår textilplatta Office i färg 78 . I dom fick vi skära in sträck, samt logos och även en häftig lösning med olika värdeord . Detta för att peppa besökaren och skapa unika ytor i hallen.